gastro@gastrohaal.sk   +421 35 6 430 115 (Po-Pia 07:00-15:30h)

BLOG

Výroba gastro zariadení v Nových Zámkoch má už 25-ročnú tradíciu

Spoločnosť GASTRO – HAAL, s.r.o., vznikla v roku 1993. Jej zakladateľmi boli otec a syn Ondrej Hanko st. a Ondrej Hanko ml. Sídli na juhozápade Slovenska v Nových Zámkoch a jej hlavnou činnosťou je vývoj a výroba gastronomických technológií na tepelné spracovanie potravín pre stravovacie prevádzky.

Už 25 rokov sme jediným slovenským výrobcom varných kotlov, elektrických pecí, sporákov a varidiel, ohrievacích stoličiek, výdajných ohrievacích stolov, smažiacich panvíc.

Na začiatku sme varné technológie dovážali zo zahraničia, no pohrávali sme sa s myšlienkou a výzvou na vlastnú výrobu. Po dvoch rokoch od vzniku spoločnosti sme výzvu prijali a na základe vlastných výkresov a predstáv sme zrealizovali vlastnú výrobu. Stálo pri nás šťastie, ale aj dobré rozhodnutia. Vybudovali sme tím ľudí, postupne sme kapacitne rozširovali priestory a strojový park a vyvíjali kvalitatívne a technické vlastnosti výrobkov a zložitých dielcov z nerezu, ako aj nerezového nábytku, ktoré spracovávame na zákazku najmä do západných krajín Európy. Dodnes sme obklopení kvalifikovanými pracovníkmi, ktorých sme hľadali jednak cez odporúčania, ale oslovovali sme aj stredné školy s priemyselným, strojárskym a elektrotechnickým zameraním. Náš tím tvorí 40 zamestnancov, z ktorých 85 % pracuje v našej spoločnosti už dlhé roky. Za kvalitu našich výrobkov hovoria najmä stravovacie prevádzky, reštaurácie, školské jedálne, nemocnice, ubytovacie zariadenia, závodné stravovacie zariadenia, kaviarne a rôzne iné prevádzky, ktoré majú spoločnú jednu zásadnú vec – efektívne využívajú gastronomické technológie od jediného slovenského výrobcu už 25 rokov.

Naše v ýrobky exportujeme aj do zahraničia, do krajín ako Česko, Maďarsko, Veľ ká Británia, Holandsko, Francúzsko, Nemecko, Rumunsko, Chorvátsko, Bulharsko, Slovinsko, Srbsko, Ukrajina a Portugalsko.

Naša predstava o konkurencieschopnosti

Je pre nás dôležité držať krok s možnosťami trhu a tým, čo ponúka, a preto sme do našej obchodnej koncepcie zahrnuli aj predaj takých výrobkov, ktoré síce nevyrábame, ale sú takto dostupné u nás pod jednou strechou, aby sme poskytli stravovacím prevádzkam takmer všetko, čo potrebujú. Výrobky ako umývačky riadu, čistiace prostriedky, pizza pece, robotické zariadenia, konvektomaty a iné profesionálne gastrotechnológie, ako aj samotný kuchynský inventár nám dodávajú zahraniční výrobcovia s dlhoročnou tradíciou a sídlom v Taliansku a Francúzsku, kde je gastronómia na vrchole rebríčka, čo umožňuje poskytnúť tie najprepracovanej- šie technológie s vysokou kvalitou.

Prezentácie a varenie

Od septembra 2018 plánujeme organizovať prezentácie našich zariadení formou prípravy pokrmov profesionálnymi kuchármi a technológmi. Budú určené pre stravovacie prevádzky zastúpené riaditeľmi škôl, vedúcimi školských jedální, majiteľmi reštaurácií, riaditeľmi nemocníc alebo prevádzkarov uby tovacích zariadení. Chceli by sme sa pri tom zamerať na zdravé stravovanie a poskytnúť odborné poradenstvo, ako efektívne využívať suroviny najmä v školských jedálňach – lacno, zdravo a moderne.

Akcie na výrobky a spolupráca s SOPK

Nie každá stravovacia prevádzka má dostatok financií na kúpu nových zariadení. Ide prevažne o školské jedálne, ktoré by sme chceli podporiť formou sezónnych zvýhodnených cien na naše zariadenia. Tu sme našli veľkú oporu v spolupráci s SOPK. Jej členom sme sa stali tiež preto, aby sme sa mohli schádzať na obchodných stretnutiach s vedením prosperujúcich spoločností, vymieňať si s nimi odborné názory a skúsenosti a tiež kontakty. Zároveň veľmi oceňujeme, že nám táto organizácia sprostredkúva stretnutia s potenciálnymi obchodnými partnermi na spoluprácu so zahraničím a zároveň usporadúva tematické workshopy, kde predstavuje aktuality v konkrétnej krajine týkajúce sa právnej legislatívy a rôznych možností trhu.

Prvoradý je zákazník

Na jeseň oslávime naše 25. výročie otvoreným dňom v sídle našej spoločnosti, kde si nielen pospomíname na jej vznik a na uplynulé roky, ale zároveň sprístupníme naše výrobné haly, kde budú mať návštevníci možnosť vidieť naše zariadenia aj spôsob a prostredie, v ktorom sa vyhotovujú.

Našu najväčšiu výhodu oproti konkurencii vidíme v tom, že sme jediným slovenským výrobcom komplexných varných technológií. Našou filozofiou prístupu k zákazníkom je, aby sme tu boli vždy pre nich a pripravení zodpovedať ich otázky a požiadavky promptne a v plnom rozsahu. Zároveň neustále sledujeme požiadavky trhu, trendy a prispôsobujeme tomu technické, účelové a kvalitatívne vlastnosti našich zariadení, čo pot vrdzuje aj certifikácia riadenia kvality podľa ISO9001:2000, certifikácie podľa najnovších smerníc EÚ a tiež ocenenia našich výrobkov ako Grand Prix Gastra udelené národným výstaviskom Agrokomplex v Nitre a Prezídiom nadácie Slovak Gold.

Eva Kompasová
marketingová manažérka

PHF stiahnite si PDF verziu

Napíšte nám


* Povinné údaje

Komentáre

Táto webstránka používa súbory cookies

na zaistenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.
Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a s poskytnutím informácií o správaní na webe našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie, analýzy a cielenej reklamy.