gastro@gastrohaal.sk   +421 35 6 430 115 (Po-Pia 07:00-15:30h)

BLOG

Príprava knedlí vo varných kotloch

Pekáreň JURAJ OREMUS má dlhoročnú tradíciu, ich dobroty konzumujeme v Nových Zámkoch a okolí takmer v každej domácnosti. 
Majiteľ pekárne, pán Juraj Oremus sa rozhodol svoj sortiment pekárenských výrobkov rozšíriť o lahodné varené knedle s tradičnou receptúrou a k ich výrobe si od nás zakúpil dva plynové, 200 litrové varné kotle.
"Varené knedle sú omnoho kvalitnejšie a chutnejšie, ako tie na pare. Vyzerajú tiež esteticky lepšie, nevysušujú sa a nemrvia. Chcel som vyrábať také knedle, ako ich robila doma moja mama :)", povedal p. Oremus.
  
Navštívili sme Pekáreň, aby sme sa presvedčili, ako sa pani pekárkam darí pripravovať chutné knedle v našich varných kotloch :).
Prezradili nám, že varia približne 400 kusov knedlí za deň, a to v dvoch veľkostiach: veľké 555g (varenie 9min) a menšie 370g (varenie 8min). Pani pekárky nám potvrdili slová pána majiteľa, že sa chuť varených knedlí nedá porovnať s parenými knedlami.
Videli sme – voňali sme – chutnali sme = Mňam, od teraz k segedínu už len Oremus knedle :)
 
Ako to v takej pekárni vlastne vyzerá?
Priestory pekárne boli tak obrovské, že kým sme sa dostali ku knedlám mali sme možnosť vidieť úžasný a najmä „premakaný“ proces prípravy pekárenských výrobkov.
Výrobné priestory tvorili špičkové moderné stroje, ktoré zabezpečovali hromadnú výrobu, ale nebol tam jediný produkt, ktorý by nedostal „pohladenie“ šikovných rúk pekárov. S istotou preto môžeme povedať, že výrobky Pekárne Oremus sa pečú z láskou a nielen to! Možno by človek očakával, že bude všade múka či výpary, ale pravdou je, že v pekárni vládne maximálna čistota a vyprodukované teplo z pecí je efektívne a ekologicky ďalej spracovávané. Čo môžeme na záver dodať, aj vďaka usmievavým pekárom a pekárkam, z ktorých mnoho pracuje v pekárni už 20 rokov, sme mali úžasnú prehliadku a nezabudnuteľný zážitok. Ochota a nasadenosť majiteľa pána Oremusa je obdivuhodná a ďakujeme za skvelú možnosť vidieť to všetko z blízka :)
Tešíme sa z úspechu nového výrobku – varené knedle – ktoré sa pripravujú na našich dvoch veľkokapacitných varných kotloch.

 

PS: všetko prebehlo s maximálnym dodržaním opatrení - odmerali nám teplotu, dezinfikovali nás a dostali sme špeciálne obleky:)

knedle varené vo varných kotloch

varene knedle pekaren oremus

Napíšte nám


* Povinné údaje

Komentáre

Táto webstránka používa súbory cookies

na zaistenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.
Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a s poskytnutím informácií o správaní na webe našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie, analýzy a cielenej reklamy.