gastro@gastrohaal.sk   +421 35 6 430 115 (Po-Pia 07:00-15:30h)

BLOG

Ako si vybrať výkonnú škrabku na zemiaky

Škrabky zemiakov vám môžu mimoriadne uľahčiť prácu už pri 50 a viac stravníkoch.

Stačí si vybrať tú správnu veľkosť a správnu značku. O značke hovoríme preto, lebo s každou škrabkou zemiakov sa pracuje v kuchyni inak, hoci sa zdá na prvý pohľad, že sú rovnaké.
Spôsob škrabania zemiakov, následné čistenie bubna, náročnosť manipulácie, servis či práve komponenty môžu byť tie, ktoré sa výrazne líšia od seba pri rôznych modeloch škrabiek. Tieto rozdiely vám však môžu výrazne ušetriť prácu, čas a financie.
 

Veľkosti škrabky

V tomto kroku je dôležité zvážiť, koľko kilogramov zemiakov potrebujete najčastejšie naraz očistiť. Elektrické škrabky na zemiaky od slovenského výrobcu Gastro-Haal sú dostupné v dvoch veľkostiach.  ŠKZ-25 je určená pre čistenie zemiakov v objeme min. 20kg, optimálne 25kg a max. 30kg naraz. Menší model škrabky ŠKZ-15 je určený pre min. 8kg, optimálne 12kg a max. 15kg zemiakov naraz.
Uvedené dva modely sú mimoriadne vhodné do školských jedální, reštaurácií a mnohých prevádzok, kde je potreba očistiť zemiaky rýchlo, kvalitne a vo veľkom množstve.

škrabka na zemiakyškrabka na zemiakyškrabka na zemiaky

Prečo je dôležitá kapacita, a čo je princípom procesu čistenia?

Ak by ste do väčšej škrabky ŠKZ-25 nasypali 10 alebo 12kg zemiakov, tak by škrabka neočistila zemiaky s požadovaným výsledkom, pretože je kapacitne príliš veľká na tento objem a zemiaky by v nej lietali. Skutočný efekt dokonalého čistenia dosiahnete práve vtedy, ak sú zemiaky zaťažené vlastnou váhou a čistia sa v škrabke určenej na túto váhu / kapacitu.

 škrabka na zemiaky

Technológia škrabania, použitý materiál a jednoduchá údržba

Materiál škrabky na zemiaky od Gastro-Haal je z veľmi odolného potravinársky nezávadného nerezu, a tak je životnosť škrabky veľmi dlhá.
Zemiaky sú v bubne škrabky čistené za pomoci čistiaceho taniera z materiálu karborundum, ktorý zabezpečí kvalitné čistenie. Ak porovnáme konkurenčné škrabky, rozdiel je najmä ten, že na čistiaci tanier/disk sme použili 3x viac materiálu karborundum. To znamená, že nie je potrebný častý servis a disk bude omnoho dlhší čas škrabať zemiaky dokonale, a to najmä vďaka špeciálne zahnutému a účelne tvarovanému disku. Vďaka tejto technológii nie je potrebné použiť karborundum aj na bokoch škrabky, a tým získavame tri úžasné benefity:
  1. Čistenie a údržba pre kuchárov je omnoho jednoduchšia a navyše je škrabka vybavená troma tryskami, ktorá súbežne oplachuje nielen zemiaky, ale aj bubon.
  2. Lepšie výsledky škrabania / čistenia
  3. Škrabanie / čistenie prebieha bez veľkých strát, a v porovnaní s inými výrobkami ušetríte na spotrebe zemiakov až 1kg na cyklus.
 
disk do škrabky na zemiaky

Záručný a pozáručný servis

Budúci servis je veľmi jednoduchý a za minimálne náklady. Žiadna ťažká demontáž disku, a nie je potrebné ani odovzdať celú škrabku na servis, pre opätovné nalepenie karborundumu po bokoch.
Stačí jednoducho odskrutkovať disk, a my vám zašleme nový disk na výmenu. Škrabku tak viete ihneď používať. Na starý disk nanesieme nový karborundum, dáme ho to TOP stavu, a tak bude pripravený pre vás pri budúcej výmene.
 

Čo ešte môžete v škrabke čistiť okrem zemiakov?

Okrem zemiakov sa v škrabke od Gastro-Haal skvele čistí aj kaleráb či zeler. Musí však byť dodržaná kapacita, a preto 5 zelerov pri škrabke s kapacitou na 25kg asi nebude mať ten efekt, ktorý očakávate. Naopak pri menšej škrabke ŠKZ-15 pekne očistíte už aj 8kg kalerábu do polievky.
 

Príslušenstvo

Lapač šupiek LO-1: oddeľuje šupky a nečistoty od vody a tak separuje odpad a nepustí veľké častice do odpadového kanála.
 lapač odpadu

Zapojenie

- zapojenie 3N - 400V a ukotvenie do podlahy pomocou 6-tich skrutiek
- prívod studenej vody 1/2 " a vývod odpadu Ø 60,3 mm
Používanie je veľmi jednoduché
- zemiaky sa nasypú cez horný otvor do čistiaceho bubna škrabky a zatvoria sa horné dvierka
- otvoríte prívodný ventil studenej vody a zapnete zariadenie pomocou tlačidla
- po 1,5 - 3 minútach čistenia vypnete škrabku zemiakov pomocou červeného tlačidla a uzavriete ventil vody
- pod výpustné dvierka umiestnite nádobu, mierne pootvoríte výpustné dvierka a zapnete zariadenie
- očistené zemiaky sa samovoľne vysypú
- zariadenie vyčistíte prúdom studenej vody
- vnútro škrabky sa čistí aj počas chodu, vďaka 3 oplachovým tryskám sa priebežne čistia aj boky škrabky
- za 1 hodinu tak môžete očistiť aj 400-500kg zemiakov
  

Napíšte nám na: gastro@gastrohaal.sk

 

Pozrieť produkt: https://gastrohaal.sk/produkty/72_skrabky-zemiakov

Napíšte nám


* Povinné údaje

Komentáre

Táto webstránka používa súbory cookies

na zaistenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.
Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a s poskytnutím informácií o správaní na webe našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie, analýzy a cielenej reklamy.