gastro@gastrohaal.sk   +421 35 6 430 115 (Po-Pia 07:00-15:30h)

BLOG

Spoznajte moderné funkcie varných kotlov Gastro-Haal

Gastro zariadenia, akými sú varné kotly, pozná skutočne každá stravovacia prevádzka. Varia sa v nich prevažne polievky, omáčky či ryža. Pri vyššom počte stravníkov sú však varné kotly nenahraditeľným pomocníkom, a preto sme ich vyrobili aj v takých moderných prevedeniach, ktoré dokážu kuchárom priniesť omnoho viac užitočných funkcií.
 

Prevedenie: Digitálny displej na varných kotloch so skvelými funkciami

Moderný ovládací panel má jednoduché ovládanie, ktoré sa ihneď naučíte. Varné kotly majú oproti klasickým ovládaniam nasledovné pridané funkcie:
- hlási potrebu pravidelnej servisnej údržby (odvápnenie, tlak plynu....)
- interná diagnostika, rozpoznanie a hlásenie chyby = jednoduchý servis
- zvýšená bezpečnosť = zariadenie nepokračuje vo varení po prípadnom výpadku elektriny. Tým pádom je zvýšená bezpečnosť aj v prípade, ak by niekto zabudol na spustený proces varenia po opätovnom nahodení el. prúdu.
- rýchlejšia práca pri varení vďaka jednoduchšiemu ovládaniu
- vode odolnosť = jednoduché čistenie
 porovnanie ovládacích panelov
Ako je to v praxi: Varný kotol myslí za vašich kuchárov, upozorní vás, že prišiel čas urobiť pravidelnú servisnú údržbu. Túto informáciu vám bude hlásiť blikaním kontrolky. Môže sa jednať o odvápnenie, prečistenie snímačov hladiny vody, kontrola tlaku plynu, ohrevných telies či spaľovania.  Tento varný kotol nenechá nič na náhodu, a preto ak vám blikajúca kontrolka nestačí, bude vás na údržbu upozorňovať aj zvukovo. :) Vďaka servisnej údržbe predlžujete životnosť varného kotla, môžete variť rýchlejšie, chutnejšie s nižšou spotrebou energií a predchádzate zbytočným poruchám. 

varný kotol

Prevedenie: Nastavenie teploty varenia vo varných kotloch (môže byť kombinované aj s digitálnym displejom)

Kuchári tomu hovoria zdokonalenie procesu varenia, pretože varíte určitý pokrm a dokážete popritom nastaviť teplotu, akou práve potrebujete pokrm tepelne spracovať. Je to takmer ako jednoduchší spôsob Sous Vide avšak využívate na to tradičné veľkokapacitné varné zariadenie = varný kotol :)
Vo vnútri vane je čidlo (senzor), ktorý meria teplotu tepelne spracovávaného pokrmu. Na ovládacom paneli stačí nastaviť požadovanú teplotu varu a pracovný termostat zabezpečí dosiahnutie požadovanej teploty od 30°C do 100 °C.

ovládanie varných kotlov

Nastavenie teploty varenia vo varných kotloch je skvelé pre sterilizovanie, konzervovanie alebo tepelné spracovanie jedál pomalým varením na nízkej teplote, ktoré zachová krásnu farbu a bohaté chute mäsových ale aj zeleninových pokrmov.
Kľudne môžete variť napr. mäso vo vákuu ako pri Sous Vide, a pri dlhšej dobe varenia na nízkej teplote nedochádza k rozvareniu, mäso je lahodné a mäkké.
Domáce šunky, salámy, jaternice, paštéty, silné číre vývary, mliečne výrobky. Využitie je skutočne rozmanité ako v reštauráciách, tak aj vo všetkých druhoch stravovacích prevádzok akými u napr. školské jedálne.

sous vide vo varnom kotly

sterilizovanie vo varných kotloch

Napíšte nám


* Povinné údaje

Komentáre

Táto webstránka používa súbory cookies

na zaistenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.
Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a s poskytnutím informácií o správaní na webe našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie, analýzy a cielenej reklamy.