gastro@gastrohaal.sk   +421 35 6 430 115 (Po-Pia 07:00-15:30h)

BLOG

Recepty a varné technológie z produktového radu Practic

Tekvicové halušky s bryndzou a slaninkou

Naša nová produktová rada Practic zvládne jednoduché, ale aj náročnejšie recepty s ľahkosťou!

Vhodné pripraviť v gastro zariadeniach: Varný kotol + Sporák

Pomocníci v kuchyni: Varný kôš, Haluškár, Automatický zdvíhací vozík

 hovädzie líčka v smažiacej panvici 

Ingrediencie:
600 g Pyré z tekvice Hokkaido
500 g Polohrubej múky
1 Vajíčko
250 ml Vody
2 ČL soli
250 g Bryndza
150 g Kyslá smotana
100 g Sladká smotana
Olivový olej
Slanina
Tekvicové jadierka

Postup:
Dáme si zovrieť vodu vo varnom kotly. Tekvicu si umyjeme a nakrájame. Nemusíte ju ošúpať, konzumujeme ju so šupkou. Tekvicu vložíme do varných košov, a blanšírujeme vo varnom kotly kým nezmäkne, cca 25 min. Uvarenú tekvicu jednoducho vyberieme s varným košom, necháme odkvapkať. Horúcu vodu pohodlne vypustíme do automatického zdvíhacieho vozíka. Tekvicu osolíme a rozmixujeme na jemno a necháme vychladnúť. Dáme si zovrieť vodu vo varnom kotly, ktorú osolíme. Z múky, vajíčka, vody, soli a tekvice si vypracujeme hladké cesto na halušky. Cesto necháme odležať aspoň 15 min. Hotové cesto prepasírujeme do varného kotla za pomoci haluškára. Asi 5 min. povaríme.
TIP: Následne vypustíme halušky cez výpustný ventil priamo do dierovanej GN nádoby do automatického zdvíhacieho vozíka. Vozík je možné polohovať automaticky, čím vám uľahčí prácu a čas.
Ďalej si halušky môžeme mierne prepláchnuť studenou vodou a pokvapkať olivovým olejom. Následne si rozohrejeme sporák a panvicu. Opečieme si tekvicové jadierka. Nakrájame a opečieme si slaninku. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou a sladkou smotanou. Halušky premastíme výpekom zo slaniny.

Servírujeme podľa gusta, dobrú chuť :)

Video postup: 4 min

Automatické zdvíhacie vozíky si môžete pozrieť TU: 
https://gastrohaal.sk/produkty/104_varne-kotle/prislusenstvo-pre-varne-kotle/automaticky-zdvihaci-vozik/434_azv-2-1gn-automaticky-zdvihaci-vozik-2-1gn 

Palacinky s mangovo - jablkovým chutney a mascarpone krémom 

Vhodné pripraviť v gastro zariadeniach: Výklopná smažiaca panvica + Elektrický sporák

Ingrediencie:
Cesto
50g Maslo
600g Mlieko
250g Hladká múka
4 Vajce
Štipka soli

Chutney
1kg – Mango a jablká
1 Vanilkový lusk, zázvor, javorový sirup
200g Kryštálový cukor – chutney
200ml Biely vínny ocot
Štipka šafránu

Krém
500g Mascarpone
250g Jemný tvaroh
1PL Práškový cukor - krém

Postup:
  1. časť
Chutney: Ovocie nakrájajte na malé kocky. Zatiaľ si rozpálte panvicu na sporáku a opekajte ovocie. Podlejte octom a následne nechajte 10min dovariť.
Pridajte cukor, vanilkový lusk a zázvor a štipku šafránu, ktorý si predtým namočte na 15 min do vody.
  1. časť
Cesto na palacinky: V robote si vyšlahajte spolu: rozpustené maslo, mlieko, múku, vajíčka a soľ. Cesto nechajte 30 min. odpočívať.
  1. časť
Na smažiacu panvicu nalejte dostatočnú vrstvu rastlinného oleja. Následne si rozpálte smažiacu panvicu a palacinky opekajte z oboch strán.
  1. časť
Zdobenie:
  • Na zdobenie si opečte nasekané mandle, pre lepšiu a výraznejšiu chuť.
  • Vyšľahajte si krém na palacinky z mascarpone, cukru a tvarohu.
  • Pri podávaní si z palaciniek vyrežte akékoľvek pravidelné tvary, a na krém použite cukrárske vrecúško pre lepší vizuálny zážitok.
Na zdovbenie môžete použiť: javorový sirup, ovocie, krém, lyofilizované maliny a pražené mandle. 

Dobrú chuť :)

Video postup: 3 min 

Napíšte nám


* Povinné údaje

Môžu vás zaujímať aj ďalšie články:

Táto webstránka používa súbory cookies

na zaistenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.
Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a s poskytnutím informácií o správaní na webe našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie, analýzy a cielenej reklamy.